• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • ikona resetu interlinii
  • ikona większej interlinii+
  • Kontrast:
  • ikona włączania kontrastu
  • ikona wyłączania kontrastu
  • Mapa strony:
  • ikona mapa strony 
  • Facebook :
  • 800px Facebook f logo 2019

Nasi uczniowie nie boją się trudnych wyzwań. W dniu 23.04.2021 r. 4 uczennice z klasy 2 technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięły udział w eliminacjach okręgowych Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych które odbyły się w Poznaniu na Uniwersytecie Przyrodniczym. Olimpiada, której współorganizatorem jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, to sprawdzian wiedzy z szeroko pojętej gastronomi i technologii żywności. Jest to impreza wpisana do rejestru olimpiad przedmiotowych MEN.

Oliwia Andrzejewska brała udział w bloku gastronomia, a Pola Pyzdrowska, Kamila Nowak i Paulina Wojtyra rywalizowały w bloku technologia żywności. Każdy uczestnik odpowiadał na 60 pytań testowych, a następnie rozwiązywał 3 zadania praktyczne.

Nasze uczennice były najmłodszymi uczestniczkami konkursu, ale dzielnie podjęły trudy rywalizacji. Dzięki udziałowi w tej najbardziej prestiżowej branżowej olimpiadzie zdobyły nowe doświadczenia, które wykorzystają w następnych latach. 

20210423 141655

facebook

youtube

instagram
274225865 4983986018324116 7077637840486135471 n