W dniu dzisiejszym uczennica 5 klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie - Pola Pyzdrowska uczestniczyła w inauguracji roku w Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere w Warszawie. Pola została zakwalifikowana w poczet 24 studentów Akademii i rozpoczyna roczną przygodę z profesjonalne gastronomią. Kulinarna przygoda to kilkanaście spotkań z wybitnymi szefami kuchni, menadżerami i osobowościami branży gastronomicznej, które będą odbywały się w profesjonalnych studiach kulinarnych, cukierniczych oraz restauracjach. Podczas pasowania na studenta uczestnicy otrzymali wartościowe atrybuty kucharza i cukiernika, noże, zestawy cukiernicze oraz wspaniałe bluzy kucharskie. Warto wspomnieć, że Pola to dwukrotna laureatka olimpiad zawodowych, teraz przyszedł czas na sięganie po laury na niwie praktyki zawodowej. Będziemy na bieżąco informować o kolejnych wydarzeniach o sukcesach Poli w Akademii Smaku by Belvedere.