Trójka uczniów technikum żywienia wzięła udział w międzynarodowym kulinarnym campie - Skills challenge summer camp, który odbywał się w Łodzi. Od 31 lipca do 5 sierpnia uczniowie mieli okazję pracować w międzynarodowej
Akademii kulinarnej Ashanti pod okiem wyśmienitych fachowców. Podczas tego wyjątkowego tygodnia zapoznali się że sztuką carving, przygotowania pralin, ramenu a także, odbyli warsztaty sommelierskie. Intensywny tydzień zakończono uroczystym podsumowaniem o wręczeniem certyfikatów. Pola Pyzdrowska, Paulina Wojtyła z klasy 4 oraz Jakub Jacolik z klasy 2 z pewnością już wkrótce wykorzystają zdobytą wiedzę i doświadczenie w zbliżającym się roku szkolnym. Warto dodać, że w campie brało udzial.15 osób - 3 z zagranicy, 12 z Polski, w tym aż troje z naszej szkoły. Fundatorem szkolenia jest FRSE i Erasmus +
Trójka uczniów technikum żywienia wzięła udział w międzynarodowym kulinarnym campie - Skills challenge summer camp, który odbywał się w Łodzi. Od 31 lipca do 5 sierpnia uczniowie mieli okazję pracować w międzynarodowej
Akademii kulinarnej Ashanti pod okiem wyśmienitych fachowców. Podczas tego wyjątkowego tygodnia zapoznali się że sztuką carving, przygotowania pralin, ramenu a także, odbyli warsztaty sommelierskie. Intensywny tydzień zakończono uroczystym podsumowaniem o wręczeniem certyfikatów. Pola Pyzdrowska, Paulina Wojtyła z klasy 4 oraz Jakub Jacolik z klasy 2 z pewnością już wkrótce wykorzystają zdobytą wiedzę i doświadczenie w zbliżającym się roku szkolnym. Warto dodać, że w campie brało udzial.15 osób - 3 z zagranicy, 12 z Polski, w tym aż troje z naszej szkoły. Fundatorem szkolenia jest FRSE i Erasmus +