• „Konkurs wielkanocny”

    19 marca 2021

    „Babki i mazurki na wielkanocnym stole”

     

    Organizator:

    Klub Młodego Restauratora

     

     

    1. Celem konkursu jest rozwijanie pasji kulinarnych oraz kultywowanie dziedzictwa narodowego.
    2. Konkurs skierowany jest do uczniów naszej szkoły z branży gastronomicznej.
    3. W konkursie bierze udział jedna osoba.
    4. Każda osoba sporządza, we własnym zakresie, babkę lub mazurka.
    5. Potrawa powinna zostać przygotowana w takiej wielkości, aby została jak najlepiej zaprezentowana i udekorowana. Potrawę przygotowaną do oceny należy dostarczyć do pracowni w dniu konkursu do godz. 10.00.
    6. Potrawy będą oceniane zgodnie z kryteriami:
      • potrawa i dekoracja oddaje charakter Świąt Wielkanocnych,
      • estetyczne podanie,
      • smakowitość.
    7. Potrawy zostaną ocenione przez niezależne jury.
    8. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 26 marca 2021 r. o godz. 10.30 w centrum gastronomicznym.
    9. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody.
    10. Zgłoszenia wraz z wizytówką (nazwa potrawy oraz receptura) o wymiarach 10cm x 10 cm należy składać do dnia 22 marca 2021 r. drogą mailową na adres sell@zychlin.edu.pl lub bezpośrednio do p. Elżbiety Sell

    Zapraszamy!!!!

    Zapraszamy!!!!