• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • ikona resetu interlinii
  • ikona większej interlinii+
  • Kontrast:
  • ikona włączania kontrastu
  • ikona wyłączania kontrastu
  • Mapa strony:
  • ikona mapa strony 
  • Facebook :
  • 800px Facebook f logo 2019

Osoby odpowiedzialne: Maria Romańczuk, Elżbieta Sell

Innowacja jest realizowana od 15.10.2016r.  i potrwa do 31.05.2017r.

Jest to innowacja metodyczno-organizacyjna.Przeprowadzana jest w klasie I technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz technikum hotelarskim.

Celem głównym jest transfer wiedzy z fizyki do technologii gastronomicznej.

Cele szczegółowe:

  1. Rozbudzanie i rozwijanie myślenia naukowo-badawczego.

  2. Doskonalenie logicznego myślenia.

  3. Ukierunkowanie młodzieży na twórczość i kreatywność.

  4. Umiejętność współpracy w grupie oraz dzielenia się wiedzą.

  5. Podniesienie jakości kształcenia ogólnego i zawodowego.

  6. Utrwalenie wiadomości i umiejętności zawartych w podstawie programowej.

W ramach innowacji przeprowadzone zostały lekcje otwarte i warsztaty o następującej tematyce:

  1. Jak drukuje drukarka 3D?

  2. Co ma piernik do fizyki?

  3. Test interdyscyplinarny.                                                                                                                                                                                   

  4. DSCN3161 CopyDSCN3167 CopyDSCN3167 Copy 1    

facebook

youtube

instagram
274225865 4983986018324116 7077637840486135471 n