„Babki i mazurkina wielkanocnym stole”
Organizator:
Klub Młodego Restauratora
-
Celem konkursu jest rozwijanie pasji kulinarnych oraz kultywowanie dziedzictwa narodowego.
-
Konkurs skierowany jest do uczniów naszej szkoły z branży gastronomicznej.
-
W konkursie bierze udział jedna osoba.
-
Każda osoba sporządza, we własnym zakresie, babkę lub mazurka.
-
Potrawa powinna zostać przygotowana w takiej wielkości, aby została jak najlepiej zaprezentowana i udekorowana. Potrawę przygotowaną do oceny należy dostarczyć do pracowni w dniu konkursu do godz. 10.00.
-
Potrawy będą oceniane zgodnie z kryteriami:
-
potrawa i dekoracja oddaje charakter Świąt Wielkanocnych,
-
estetyczne podanie,
-
smakowitość.
-
-
Potrawy zostaną ocenione przez niezależne jury.
- Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 26 marca 2021 r. o godz. 10.30 w centrum gastronomicznym.
-
Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody.
-
Zgłoszenia wraz z wizytówką (nazwa potrawy oraz receptura) o wymiarach 10cm x 10 cm należy składać do dnia 22 marca 2021 r. drogą mailową na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub bezpośrednio do p. Elżbiety Sell
Zapraszamy!!!!
Zapraszamy!!!!