• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • ikona resetu interlinii
  • ikona większej interlinii+
  • Kontrast:
  • ikona włączania kontrastu
  • ikona wyłączania kontrastu
  • Mapa strony:
  • ikona mapa strony 
  • Facebook :
  • 800px Facebook f logo 2019

JAKUB JACOLIK z wyróżnieniem na XVI edycji niezwykle prestiżowego konkursu kulinarnego jakim jest Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024.  

 
Jakub przygotował schab souse-vide z sosem śliwkowym, kaszotto grzybowym i aromatyczną gruszką. Przygotowania do konkursu były wieloetapowe, a Jakub dzięki swojemu talentowi i ciężkiej pracy znalazł się w gronie 10 finalistów. Warto dodać, że o finał walczyło aż 52 uczniów. 
Do konkursu przygotowywała ucznia pani Katarzyna Hryciuk. Podziękowania składamy Bartłomiejowi Brzozowskiemu za techniczne wsparcie przy przygotowaniach, a także pani Ewie Wilczewskiej, która wspierała Jakuba podczas dwudniowych zmagań konkursowych w Chefs Culinary.
 
Ten wyjątkowy konkurs ma ważne miejsce w kulinarnym świecie, od 16 edycji organizatorem jest firma Unilever Food Solutions Polska.
 
Partnerami wydarzenia byli: Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere, a do grona sponsorów dołączyli: HENDI Polska , GRAPIL - producent odzieży służbowej i AMT Gastroguss Polska.
 
Warto dodać, że od października Jakub jest studentem Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.

facebook

youtube

instagram
274225865 4983986018324116 7077637840486135471 n