JAKUB JACOLIK z wyróżnieniem na XVI edycji niezwykle prestiżowego konkursu kulinarnego jakim jest Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2024.
Jakub przygotował schab souse-vide z sosem śliwkowym, kaszotto grzybowym i aromatyczną gruszką. Przygotowania do konkursu były wieloetapowe, a Jakub dzięki swojemu talentowi i ciężkiej pracy znalazł się w gronie 10 finalistów. Warto dodać, że o finał walczyło aż 52 uczniów.
Do konkursu przygotowywała ucznia pani Katarzyna Hryciuk. Podziękowania składamy Bartłomiejowi Brzozowskiemu za techniczne wsparcie przy przygotowaniach, a także pani Ewie Wilczewskiej, która wspierała Jakuba podczas dwudniowych zmagań konkursowych w Chefs Culinary.
Ten wyjątkowy konkurs ma ważne miejsce w kulinarnym świecie, od 16 edycji organizatorem jest firma Unilever Food Solutions Polska.
Partnerami wydarzenia byli: Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere, a do grona sponsorów dołączyli: HENDI Polska , GRAPIL - producent odzieży służbowej i AMT Gastroguss Polska.
Warto dodać, że od października Jakub jest studentem Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere.