Pola Pyzdrowska tegoroczna absolwentka technikum żywienia z absolutorium Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere, pierwszej Akademii dla młodych kucharzy
Dziś w Auli Kryształowej SGGW w Warszawie odbyło się podsumowanie roku akademickiego Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Wśród najlepszych młodych kucharzy dyplom ukończenia Akademii otrzymała Pola Pyzdrowska. Nasza niezwykle utalentowana i wielokrotnie nagradzana absolwentka wspaniałe reprezentowała żychlińską placówkę. W trakcie trwania roku akademickiego miała okazję reprezentować Akademię chociażby podczas eventu Top Charity, a także podczas wejść na żywo w Pytaniu na śniadanie.
Na gali towarzyszyli Poli Dyrektor Szkoły Anna Matczak-Gaj, Kierownik Szkolenia Praktycznego Jolanta Kanpkiewicz oraz Katarzyna Hryciuk, wychowawcą i opiekun Poli, ale przede wszystkim rodzice. Dla wszystkich był to niezwykle emocjonujący czas i pokazał, że w Żychlinie kształcimy najlepszych przyszłych szefów kuchni czy menadżerów gastronomii. Warto dodać, że pani Katarzyna Hryciuk otrzymała wyróżnienie dla najbardziej zaangażowanego nauczyciela.