• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • ikona resetu interlinii
  • ikona większej interlinii+
  • Kontrast:
  • ikona włączania kontrastu
  • ikona wyłączania kontrastu
  • Mapa strony:
  • ikona mapa strony 
  • Facebook :
  • 800px Facebook f logo 2019

W Zespole Szkół Gastronomicznych nr 4 w Łodzi26 pażdziernika 2022  odbył się II konkurs gastronomiczny Kuchnia Roślinna im Zbigniewa Kopyckiego. W ramach wydarzenia odbyły się dwa konkursy: konkurs kulinarny oraz konkurs carvingowy.

Do finału ogólnopolskiego konkursu carvingowego zakwalifikowało się 9 uczestników w tym 2 z Żychlina Katarzyna Ciesielczyk oraz Bartosz Michalak. W konkurencji carvingowej, której tematyką było jabłko poziom prac uczniów z Żychlina był bardzo wysoki. Bartosz Michalak uplasował się na 3 miejscu podium, zdobywając wiele cennych nagród rzeczowych. Opiekunem uczniów była Pani Elżbieta Sell.

Natomiast w konkursie kulinarnym również był żychliński akcent, nauczycielka Katarzyna Hryciuk zasiadała w jury konkursu obok znanych i cenionych szefów kuchni.

Wszystkich chętnych do nauki carvingu zapraszamy do centrum gastronomicznego

facebook

youtube

instagram
274225865 4983986018324116 7077637840486135471 n