W Zespole Szkół Gastronomicznych nr 4 w Łodzi26 pażdziernika 2022 odbył się II konkurs gastronomiczny Kuchnia Roślinna im Zbigniewa Kopyckiego. W ramach wydarzenia odbyły się dwa konkursy: konkurs kulinarny oraz konkurs carvingowy.
Do finału ogólnopolskiego konkursu carvingowego zakwalifikowało się 9 uczestników w tym 2 z Żychlina Katarzyna Ciesielczyk oraz Bartosz Michalak. W konkurencji carvingowej, której tematyką było jabłko poziom prac uczniów z Żychlina był bardzo wysoki. Bartosz Michalak uplasował się na 3 miejscu podium, zdobywając wiele cennych nagród rzeczowych. Opiekunem uczniów była Pani Elżbieta Sell.
Natomiast w konkursie kulinarnym również był żychliński akcent, nauczycielka Katarzyna Hryciuk zasiadała w jury konkursu obok znanych i cenionych szefów kuchni.
Wszystkich chętnych do nauki carvingu zapraszamy do centrum gastronomicznego