Osoby odpowiedzialne: Maria Romańczuk, Elżbieta Sell
Innowacja jest realizowana od 15.10.2016r. i potrwa do 31.05.2017r.
Jest to innowacja metodyczno-organizacyjna.Przeprowadzana jest w klasie I technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz technikum hotelarskim.
Celem głównym jest transfer wiedzy z fizyki do technologii gastronomicznej.
Cele szczegółowe:
Rozbudzanie i rozwijanie myślenia naukowo-badawczego.
Doskonalenie logicznego myślenia.
Ukierunkowanie młodzieży na twórczość i kreatywność.
Umiejętność współpracy w grupie oraz dzielenia się wiedzą.
Podniesienie jakości kształcenia ogólnego i zawodowego.
Utrwalenie wiadomości i umiejętności zawartych w podstawie programowej.
W ramach innowacji przeprowadzone zostały lekcje otwarte i warsztaty o następującej tematyce:
Jak drukuje drukarka 3D?
Co ma piernik do fizyki?
Test interdyscyplinarny.