• Projekt „Centrum Mistrzostwa Gastronomicznego w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie”

     Projekt „Centrum Mistrzostwa Gastronomicznego

    w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie”

    I. Realizacja Projektu: od  01-09-2019 r.  do  30-09-2021r.

    II. Wartość projektu:   603069,70zł,  w tym kwota dofinansowania: 542 762,73 zł.

    Projekt współfinansowany jest z Europejskiego Funduszu Społecznego
    w ramach Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2014-2020, Oś Priorytetowa 8: Edukacja, Działanie 8.3 Wzmocnienie oraz dostosowanie kształcenia
    i szkolenia zawodowego do potrzeb rynku pracy, Poddziałanie 8.3.1 Kształcenie zawodowe młodzieży – tryb konkursowy.

    III. Beneficjent Projektu: Powiat Koniński z siedzibą w Koninie, Aleje 1 Maja 9, 62-510 Konin.

     IV. Realizator Projektu: Zespół Szkół Ekonomiczno – Usługowych im. Fryderyka Chopina w Żychlinie, ul. Parkowa 2, 62-571 Stare Miasto.

    V. Cel Projektu: poprawa konkurencyjności na rynku pracy i zdolności do skutecznego wejścia na rynek pracy 70 uczniów (44K i 26M) oraz uzupełnienie kwalifikacji zawodowych lub kompetencji 6 nauczycieli w okresie do 30.09.2021r.

    Wsparcie realizowane w Projekcie dotyczy:

    1. Wyposażenie pracowni gastronomicznej i obsługi klienta zgodnie
      z wymaganiami zawartymi w Podstawie Programowej,
    2. Doskonalenie kompetencji i kwalifikacji nauczycieli kształcenia zawodowego poprzez sfinansowanie nauczycielom:

    a)studiów podyplomowych z zakresu: technologia żywienia – 1 nauczyciel, psychodietetyka – 1 nauczyciel,

    b)kursów doskonalących dla nauczycieli kształcenia zawodowego z zakresu: systemu HACCAP w       gastronomii –4 os., barista –4 os., barmański –4os., cukierniczy I stopnia – 4 os.

    c)staży zawodowych – 4 os.

    3. Organizację i sfinansowanie dla 60 uczniów 9 szkoleń (barman i kelner, barista, sommelier, serwis specjalny, carving, dekoracji wyrobów cukierniczych, cukiernik, piekarz, aranżacja stołów z florystyką i 2 warsztatów: zaburzenia odżywiania i choroby związane z nieprawidłowym odżywianiem oraz analiza i ocena jakości żywności i żywienia.

    4. Utworzenie Punktu Informacji i Kariery, świadczącego doradztwo edukacyjno –zawodowe dla 70 uczniów.

    5.Płatne staże zawodowe dla 42 uczniów.

    Kierownik Projektu: Anna Matczak – Gaj

    Koordynator Projektu: Elżbieta Sell

    Harmonogram wsparcia
    w ramach projektu „Centrum Mistrzostwa Gastronomicznego w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych w Żychlinie”


    Miejsce realizacji wsparcia

    Nazwa rodzaju wsparcia

    Data

    Godziny wsparcia
     

    Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im .F. Chopina w Żychlinie

     

    Żychlin, ul.Parkowa2

    62-571 Stare Miasto

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im .F. Chopina w Żychlinie

     

    Żychlin, ul.Parkowa2

    62-571 Stare Miasto

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im .F. Chopina w Żychlinie

     

    Żychlin, ul.Parkowa2

    62-571 Stare Miasto

     

    Kinga Łajdecka –

    Studia podyplomowe

    z technologii żywienia

     

    Wyższa Szkoła Handlu i Usług

    w Poznaniu

    26.10.2019 8.45 – 15.55
    27.10.2019 8.45 – 15.55
    16.11.2019 8.00 – 14.40
    17.11.2019 8.00 – 16.40
    23.11.2019 11.30 – 16.40
    24.11.2019 8.45. – 14.40
    7.12.2019 8.45 – 15.55
    8.12.2019 8.45 – 15.55
    14.12.2019 8.00 – 12.15
    15.12.2019 8.00 – 14.40
    18.01.2020 8.00 – 14.40
    19.01.2020 8.00 – 15.55
    25.01.2020 8.45 – 15.55
    26.01.2020 8.45 – 15.55
    15.02.2020 8.45-14.40
    16.02.2020 8.45-14.40
    22.02.2020 8.00-15.55
    23.02.2020 8.45-15.55
    07.03.2020 8.00-15.55
    08.03.2020 8.45-14.40
    21.03.2020 8.45-14.40

    Zajęcia on-line

    22.03.2020 8.45-14.40

    Zajęcia on-line

    29.03.2020 8.45-15.55

    Zajęcia on-line

    18.04.2020 8.45-14.40

    Zajęcia on-line

    25.04.2020 8.45-14.40

    Zajęcia on-line

    26.04.2020 8.45-14.40

    Zajęcia on-line

    16.05.2020 8.00-14.40
    17.05.2020 8.45-15.55
    24.05.2020 8.45-14.40
    06.06.2020 8.45-12.15
    07.06.2020 8.45-12.15
    13.06.2020 8.45-14.40
    14.06.2020 8.45-12.15
     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Doradztwo zawodowe

    p. Magdalena Baranek

     

     

     

     

    3.10.2019 15.00 – 15.45
    4.10.2019 14.30 – 16.00
    7.10.2019 15.00 – 16.30
    15.10.2019 15.00 – 16.30
    18.10.2019 14.30 – 15.15
    21.10.2019 15.00 – 15.45
    25.10.2019 15.00 – 16.30
    28.10.2019 15.00 – 15.45
    4.11.2019 15.00 -16.30
    7.11.2019 15.00 – 16.30
    15.11.2019 15.00 – 16.30
    18.11.2019 15.00 – 16.30
    21.11.2019 15.00 – 15.45
    25.11.2019 15.00 – 16.30
    2.12.2019 15.00 – 16.30
    9.12.2019 15.00 – 16.30
    16.12.2019 15.00 – 15.45
    07.01.2020 14.00 – 15.30
    09.01.2020 15.00 – 15.45
    10.01.2020 15.00 – 16.30
    13.01.2020 15.00 – 16.30
    16.01.2020 15,00-15,45
    17.01.2020 14.30 – 15.15
    20.01.2020 15.00 – 15.45
    21.01.2020 15.00 – 15.45
    10.02.2020 15.00 -16.30
    13.02.2020 15.00 – 15.45
    14.02.2020 14.30 – 16.00
    17.02.2020 15.00 – 15.45
    20.02.2020 15.00 – 15.45
    21.02.2020 14.30 -15.15
    24.02.2020 15.00 – 16.30
    27.02.2020 15.00 – 15.45
    09.03.2020 15.00 – 17.15
    02.04.2020 16.00 – 18.15

    warsztaty

    17.04.2020 15.00 – 15.45
    20.04.2020 15.00 – 15.45
    23.04.2020 16.00 – 18.00

    warsztaty

    27.04.2020 15.00 – 15.45
    14.05.2020 16.00 – 18.00

    warsztaty

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Doradztwo zawodowe p. Urszula Jędrzejewska-Kamińska

    16.10.2019 14.15 –  16.30
    17.10.2019 14.15  – 15.45
    23.10.2019 14.15 –  15.45
    6.11.2019 14.00 – 16.15
    7.11.2019 14.05 –  16.20
    8.11.2019 13.10 – 15.25
    14.11.2019 14.05 – 14.50
    15.11.2019 13.10 – 15.25
    21.11.2019 14.05 – 15.35
    22.11.2019 13.10 – 14.40
    28.11.2019 14.05 – 15.35
    29.11.2019 13.10 – 14.40
    3.12.2019 14.15 – 15.45
    5.12.2019 14.15 – 16.30
    6.12.2019 14.15 – 16.30
    12.12.2019 14.15 – 16.30
    13.12.2019 14.15 – 16.30
    19.12.2019 14.15 – 16.30
    9.01.2020 14.15 – 16.30
    13.01.2020 14.00 – 15.30
    14.01.2020 15.00 – 16.30
    16.01.2020 14.15 – 15.45
    20.01.2020 14.15 –  15.45
    24.01.2020 13.10- 13.55
    12.02.2020 14.00 – 16.15
    13.02.2020 14.00 -16.15
    19.02.2020 14.00 – 16.15
    20.02.2020 14.00 – 16.15
    26.02.2020 14.00 – 16.15
    27.02.2020 14.00 – 16.15
    02.03.2020 08.00 – 08.45
    04.03.2020 08.00 – 08.45
    05.03.2020 14.00 – 16.15

    warsztaty

    10.03.2020 14.00 – 16.15
    11.03.2020 14.00 – 16.15

    warsztaty

    19.03.2020 Zajęcia zawieszone
    25.03.2020 Zajęcia zawieszone
    26.03.2020 14.00 – 16.15

    warsztaty

    31.03.2020 14.00- 14.45
    1.04.2020 14.00 – 16.15

    warsztaty

    2.04.2020 14.00 – 16.15

    warsztaty

    7.04.2020 14.00- 14.45
    15.04.2020 14.00 – 16.15

    warsztaty

    16.04.2020 14.00 – 16.15

    warsztaty

    21.04.2020 14.00- 14.45
    23.04.2020 14.00 – 16.15

    warsztaty

    29.04.2020 14.00 – 16.15

    warsztaty

     

    Kurs HACCAP w gastronomii

    4. 11.2019 r. 14.00- 20.00
    5.11.2019 r. 14.00- 20.00
    Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im .F. Chopina w Żychlinie 

                                                                    

    Żychlin, ul.Parkowa2

     62-571 Stare Miasto

     

     

    Monika Izydorczyk

    Studia podyplomowe

    z psychodietetyki

     

    Uniwersytet Przyrodniczy

    we Wrocławiu

    07.03.2020 r. 09.00 -15.15
    08.03.2020 r. 09.00 – 16.00
    04.04.2020 r. 09.00 – 16.15
    05.04.2020 r. 09.00 – 16.15
    18.04.2020 r. 09.00 – 16.15
    19.04.2020 r. 09.00 – 16.15
    09.05.2020r. 09.00 – 16.15
            10.05.2020r. 09.00 – 16.15
            23.05.2020r 09.00 – 16.15
           24.05.2020r 09.00 – 16.15
           20.06.2020r. 09.00 – 16.15
    21.06.2020r. 09.00 – 16.15

    Załączniki dla uczniów

    Regulamin rekrutacji uczniów

    Załącznik nr 1 Formularz zgłoszenia do udziału w projekcie dla ucznia

    Załącznik nr 2 Formularz rekrutacyjny dla uczestników projektu

    Załącznik nr 3_Deklaracja uczestnictwa w stażu zawodowym

    Załącznik nr 4 Oświadczenie uczestnika projektu

    Załącznik nr 5 Rezygnacja z uczestnictwa – uczeń

    Załącznik nr 6 Wniosek o zwrot kosztów dojazdu

    Załącznik nr 7 Wzór protokołu rekrutacji uczniów

    Załącznik nr 8 Formy wsparcia

    Załącznik nr 9 Lista rankingowa uczniów zakwalifikowanych do uczestnictwa w projekcie

    Załącznik nr 10 Lista rezerwowa uczniów zakwalifikowanych do uczestnictwa w projekcie

     

    Załączniki dla nauczycieli:

    Regulamin rekrutacji nauczycieli

    Załącznik nr 1 Formularz zgłoszeniowy nauczyciel

    Załącznik nr 2 Formularz rekrutacyjny dla uczestników projektu – nauczyciel

    Załącznik nr 3 Oświadczenie uczestnika projektu

    Załącznik nr 4 Zgoda pracodawcy na udział w studiach podyplomowych, kursach, stażu zawodowym

    Załącznik nr 5  Rezygnacja z uczestnictwa – nauczyciel

    Zapytania Ofertowe

    Informacja o udzieleniu zamówienia

    „Przeprowadzenie kursów zawodowych dla uczniów uczestniczących w projekcie pn. Centrum Mistrzostwa Gastronomicznego w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie

    INFORMACJA o wyborze najkorzystniejszej oferty

    Informacja z otwarcia ofert

     Ogłoszenie o zamówieniu na usługi społeczne

    Załączni nr 1 do formularza oferty-wyklucznie z postępowania

    Załączni nr 2 do ogłoszenia- formularz oferty

    Załącznik nr 1 do formularza oferty_wykluczenie z postępowania

    Załącznik nr 1 do ogłoszenia_Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia

    Załącznik nr 2 do formularza oferty_grupa kapitałowa

    Załącznik nr 2 do formularza oferty_grupa kapitałowa

    Załącznik nr 2 do Ogłoszenia_formularz oferty

    Załącznik nr 3 do formularza oferty_posiadanie uprawnień

    Załącznik nr 3 do formularza oferty_posiadanie uprawnień

    Załącznik nr 3 do ogłoszenia-wzór umowy

    Załącznik nr 4 do Ogłoszenia_wzór pełnomocnictwa

    Załącznik nr 4 do ogłoszenia-wzór pełnomocnictwa

    Załącznik nr 5 do formularza oferty_zaleganie wobec ZSU i US

    Załącznik nr 5 do formularza oferty_zaleganie wobec ZUS i US

    Załącznik nr 6 do formularza oferty_wykaz usług

    Załącznik nr 6 do formularza oferty_wykaz usług

    Załącznik nr 7 do formularza oferty_wykaz osób

    Załącznik nr 7 do formularza oferty_wykaz osób