• Projekt „Centrum Mistrzostwa Gastronomicznego w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie”

    Projekt „Centrum Mistrzostwa Gastronomicznego w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie”

    I. Realizacja Projektu: od  01-09-2019 r.do29-12-2021r.

    II. Wartość projektu:603069,70zł, w tym kwota dofinansowania:542 762,73 zł.

    Projekt współfinansowany jest z Europejskiego Funduszu Społecznego
    w ramach Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2014-2020, Oś Priorytetowa 8: Edukacja, Działanie 8.3 Wzmocnienie oraz dostosowanie kształcenia
    i szkolenia zawodowego do potrzeb rynku pracy, Poddziałanie 8.3.1 Kształcenie zawodowe młodzieży – tryb konkursowy.

    III. Beneficjent Projektu: Powiat Koniński z siedzibą w Koninie, Aleje 1 Maja 9, 62-510 Konin.

     IV. Realizator Projektu: Zespół Szkół Ekonomiczno – Usługowych im. Fryderyka Chopina w Żychlinie, ul. Parkowa 2, 62-571 Stare Miasto.

     V. Cel Projektu: poprawa konkurencyjności na rynku pracy i zdolności do skutecznego wejścia na rynek pracy 70 uczniów (44K i 26M) oraz uzupełnienie kwalifikacji zawodowych lub kompetencji 6 nauczycieli w okresie do30.09.2021r.

    Wsparcie realizowane w Projekcie dotyczy:

    1. Wyposażenie pracowni gastronomicznej i obsługi klienta zgodniez wymaganiami zawartymi w Podstawie Programowej,

    2. Doskonalenie kompetencji i kwalifikacji nauczycieli kształcenia zawodowego poprzez sfinansowanie nauczycielom:

    a) studiów podyplomowych z zakresu:technologia żywienia – 1 nauczyciel, psychodietetyka – 1 nauczyciel,

    b) kursów doskonalących dla nauczycieli kształcenia zawodowego z zakresu:systemu HACCAP w gastronomii –4 os.,barista –4 os., barmański–4os., cukierniczy I stopnia – 4 os.

    c) staży zawodowych – 4 os.

    3. Organizację i sfinansowanie dla 60 uczniów 9 szkoleń (barman i kelner, barista, sommelier, serwis specjalny, carving, dekoracji wyrobów cukierniczych, cukiernik, piekarz, aranżacja stołów z florystykąi 2warsztatów: zaburzenia odżywiania i choroby związane z nieprawidłowym odżywianiem oraz analiza i ocena jakości żywności i żywienia.

    4. Utworzenie Punktu Informacji i Kariery,świadczącego doradztwo edukacyjno –zawodowe dla 70 uczniów.

    5. Płatne staże zawodowe dla 42 uczniów.

     

    Kierownik Projektu: Anna Matczak – Gaj

    Koordynator Projektu: Elżbieta Sell

    Załączniki dla uczniów

    Regulamin rekrutacji uczniów

    Załącznik nr 1 Formularz zgłoszenia do udziału w projekcie dla ucznia

    Załącznik nr 2 Formularz rekrutacyjny dla uczestników projektu

    Załącznik nr 3_Deklaracja uczestnictwa w stażu zawodowym

    Załącznik nr 4 Oświadczenie uczestnika projektu

    Załącznik nr 5 Rezygnacja z uczestnictwa – uczeń

    Załącznik nr 6 Wniosek o zwrot kosztów dojazdu

    Załącznik nr 7 Wzór protokołu rekrutacji uczniów

    Załącznik nr 8 Formy wsparcia

    Załącznik nr 9 Lista rankingowa uczniów zakwalifikowanych do uczestnictwa w projekcie

    Załącznik nr 10 Lista rezerwowa uczniów zakwalifikowanych do uczestnictwa w projekcie

     

    Regulamin udziału w stażach zawodowych

    Załącznik nr 1_Wniosek o refundację pracodawcy dodatku

    Załącznik nr 2_Kryteria oceny stażu zawodowego(1)

    Załącznik nr 3 do Regulaminu rekrutacji_Deklaracja uczestnictwa w stażu zawodowym

    Załącznik nr 3_Lista obecności

    Załącznik nr 4_Wzór umowy o staż

    Załącznik nr 5_Oświadczenie BHP

    Załącznik nr 6 do Regulaminu rekrutacji_Wniosek o zwrot kosztów dojazdu

    Metodologia wyliczenia BHP_odzież robocza

    Program stażu

    Zaświadczenie ukończenia stażu

    Załączniki dla nauczycieli:

    Regulamin rekrutacji nauczycieli

    Załącznik nr 1 Formularz zgłoszeniowy nauczyciel

    Załącznik nr 2 Formularz rekrutacyjny dla uczestników projektu – nauczyciel

    Załącznik nr 3 Oświadczenie uczestnika projektu

    Załącznik nr 4 Zgoda pracodawcy na udział w studiach podyplomowych, kursach, stażu zawodowym

    Załącznik nr 5  Rezygnacja z uczestnictwa – nauczyciel

    Zapytania Ofertowe

    Informacja o udzieleniu zamówienia

    „Przeprowadzenie kursów zawodowych dla uczniów uczestniczących w projekcie pn. Centrum Mistrzostwa Gastronomicznego w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie

    INFORMACJA o wyborze najkorzystniejszej oferty

    Informacja z otwarcia ofert

     Ogłoszenie o zamówieniu na usługi społeczne

    Załączni nr 1 do formularza oferty-wyklucznie z postępowania

    Załączni nr 2 do ogłoszenia- formularz oferty

    Załącznik nr 1 do formularza oferty_wykluczenie z postępowania

    Załącznik nr 1 do ogłoszenia_Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia

    Załącznik nr 2 do formularza oferty_grupa kapitałowa

    Załącznik nr 2 do formularza oferty_grupa kapitałowa

    Załącznik nr 2 do Ogłoszenia_formularz oferty

    Załącznik nr 3 do formularza oferty_posiadanie uprawnień

    Załącznik nr 3 do formularza oferty_posiadanie uprawnień

    Załącznik nr 3 do ogłoszenia-wzór umowy

    Załącznik nr 4 do Ogłoszenia_wzór pełnomocnictwa

    Załącznik nr 4 do ogłoszenia-wzór pełnomocnictwa

    Załącznik nr 5 do formularza oferty_zaleganie wobec ZSU i US

    Załącznik nr 5 do formularza oferty_zaleganie wobec ZUS i US

    Załącznik nr 6 do formularza oferty_wykaz usług

    Załącznik nr 6 do formularza oferty_wykaz usług

    Załącznik nr 7 do formularza oferty_wykaz osób

    Załącznik nr 7 do formularza oferty_wykaz osób

    Harmonogram wsparcia
    w ramach projektu „Centrum Mistrzostwa Gastronomicznego w Zespole Szkół Ekonomiczno – Usługowych w Żychlinie”


    Nazwa i adres szkoły

    Nazwa rodzaju wsparcia

    Data

    Godziny wsparcia
     

    Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im .F. Chopina w Żychlinie

     

    Żychlin, ul.Parkowa2

    62-571 Stare Miasto

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im .F. Chopina w Żychlinie

     

    Żychlin, ul.Parkowa2

    62-571 Stare Miasto

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im .F. Chopina w Żychlinie

     

    Żychlin, ul.Parkowa2

    62-571 Stare Miasto

     

    Kinga Łajdecka –

    Studia podyplomowe

    z technologii żywienia

     

    Wyższa Szkoła Handlu i Usług

    w Poznaniu

    26.10.2019 8.45 – 15.55
    27.10.2019 8.45 – 15.55
    16.11.2019 8.00 – 14.40
    17.11.2019 8.00 – 16.40
    23.11.2019 11.30 – 16.40
    24.11.2019 8.45. – 14.40
    7.12.2019 8.45 – 15.55
    8.12.2019 8.45 – 15.55
    14.12.2019 8.00 – 12.15
    15.12.2019 8.00 – 14.40
    18.01.2020 8.00 – 14.40
    19.01.2020 8.00 – 15.55
    25.01.2020 8.45 – 15.55
    26.01.2020 8.45 – 15.55
    15.02.2020 8.45-14.40
    16.02.2020 8.45-14.40
    22.02.2020 8.00-15.55
    23.02.2020 8.45-15.55
    07.03.2020 8.00-15.55
    08.03.2020 8.45-14.40
    21.03.2020 8.45-14.40

    Zajęcia on-line

    22.03.2020 8.45-14.40

    Zajęcia on-line

    29.03.2020 8.45-15.55

    Zajęcia on-line

    18.04.2020 8.45-14.40

    Zajęcia on-line

    25.04.2020 8.45-14.40

    Zajęcia on-line

    26.04.2020 8.45-14.40

    Zajęcia on-line

    16.05.2020 8.00-14.40
    17.05.2020 8.45-15.55
    24.05.2020 8.45-14.40
    06.06.2020 8.45-12.15
    07.06.2020 8.45-12.15
    13.06.2020 8.45-14.40
    14.06.2020 8.45-12.15
     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Doradztwo zawodowe

    p. Magdalena Baranek

     

     

     

     

    3.10.2019 15.00 – 15.45
    4.10.2019 14.30 – 16.00
    7.10.2019 15.00 – 16.30
    15.10.2019 15.00 – 16.30
    18.10.2019 14.30 – 15.15
    21.10.2019 15.00 – 15.45
    25.10.2019 15.00 – 16.30
    28.10.2019 15.00 – 15.45
    4.11.2019 15.00 -16.30
    7.11.2019 15.00 – 16.30
    15.11.2019 15.00 – 16.30
    18.11.2019 15.00 – 16.30
    21.11.2019 15.00 – 15.45
    25.11.2019 15.00 – 16.30
    2.12.2019 15.00 – 16.30
    9.12.2019 15.00 – 16.30
    16.12.2019 15.00 – 15.45
    02.01.2020 15.00 – 16.30
    07.01.2020 14.00- 15.30
    09.01.2020 15.00 – 15.45
    13.01.2020 15.00 – 16.30
    16.01.2020 15,00-15,45
    17.01.2020 14.30 – 15.15
    20.01.2020 15.00 – 15.45
    21.01.2020 15.00 – 15.45
    10.02.2020 15.00 -16.30
    13.02.2020 15.00 – 15.45
    14.02.2020 14.30 – 16.00
    17.02.2020 15.00 – 15.45
    20.02.2020 15.00 – 15.45
    21.02.2020 14.30 -15.15
    24.02.2020 15.00 – 16.30
    27.02.2020 15.00 – 15.45
    28.02.2020 14.30 – 15.15
    09.03.2020 15.00 – 16.30
    17.04.2020 15.00 – 15.45
    20.04.2020 15.00 – 15.45
    27.04.2020 15.00 – 15.45
    30.04.2020 16.00 – 18.15 warsztaty
    14.05.2020 16.00 – 18.15

    warsztaty

    21.05.2020 16.00 – 18.15 warsztaty
    5.06.2020 16.00 – 18.15 warsztaty
    10.06.2020 16.00 – 18.15 warsztaty
     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Doradztwo zawodowe p. Urszula Jędrzejewska-Kamińska

    16.10.2019 14.15-  16.30
    17.10.2019 14.15-15.45
    23.10.2019 14.15- 15.45
    6.11.2019 14.00- 16.15
    7.11.2019 14.05-  16.20
    8.11.2019 13.10- 15.25
    14.11.2019 14.05- 14.50
    15.11.2019 13.10- 15.25
    21.11.2019 14.05 – 15.35
    22.11.2019 13.10 – 14.40
    28.11.2019 14.05 – 15.35
    29.11.2019 13.10 – 14.40
    3.12.2019 14.15 – 15.45
    5.12.2019 14.15 – 16.30
    6.12.2019 14.15 – 16.30
    12.12.2019 14.15 – 16.30
    13.12.2019 14.15 – 16.30
    19.12.2019 14.15 – 16.30
    9.01.2020 14.15-16.30
    13.01.2020 14.00- 15.30
    14.01.2020 15.00- 16.30
    16.01.2020 14.15- 15.45
    20.01.2020 14.15-  15.45
    24.01.2020 13.10- 13.55
    12.02.2020 14.00 – 16.15
    13.02.2020 14.00 -16.15
    19.02.2020 14.00 – 16.15
    20.02.2020 14.00 – 16.15
    26.02.2020 14.00 – 16.15
    27.02.2020 14.00 – 16.15
    02.03.2020 08.00 – 08.45
    04.03.2020 08.00 – 08.45
    05.03.2020 14.00 – 16.15

    warsztaty

    10.03.2020 14.00 – 16.15
    11.03.2020 14.00 – 16.15

    warsztaty

    1.04.2020 14.00 – 16.15
    2.04.2020 14.45 – 16.15

     

    3.04.2020 14.00 – 15.30
    6.04.2020 14.00 – 16.15
    7.04.2020 14.00 – 16.15
    8.04.2020 15.30 – 17.45
    15.04.2020 14.00 – 16.15
    16.04.2020 14.00 – 16.15
    20.04.2020 14.00 – 16.15
    21.04.2020 14.00- 15.30
    23.04.2020 14.00 – 16.15

     

    6.05.2020 15.00 – 17.15 warsztaty
    7.05.2020 14.00 – 16.15 warsztaty
    8.05.2020 13.10 – 15.25
    13.05.2020 15.00 – 17.15

    warsztaty

    14.05.2020 15.00 16.15 warsztaty
    15.06.2020 13.10 – 14.40
    19.05.2020 14.00 – 15.30
    20.05.2020 15.00 – 17.15

    warsztaty

    21.05.2020 14.00 – 16.15 warsztaty
    22.05.2020 13.10 – 14.40
    25.05.2020 14.00 – 16.15 warsztaty
    26.05.2020 14.00 – 16.15 warsztaty
     

    Kursy dla nauczycieli

    Kurs HACCAP w gastronomii 4. 11.2019 r. 14.00- 20.00
    5.11.2019 r. 14.00- 20.00
    Kurs barista Od 29.05. do 07.06.2020 r.
    Kurs barmański Od 08.06. do  14.06.2020 r.
    Kurs cukierniczy
    Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im .F. Chopina w Żychlinie

     

    Żychlin, ul.Parkowa2

     62-571 Stare Miasto

     

     

    Monika Izydorczyk

    Studia podyplomowe

    z psychodietetyki

     

    Uniwersytet Przyrodniczy

    we Wrocławiu

    07.03.2020 r. 09.00 -15.15
    08.03.2020 r. 09.00 – 16.00
    04.04.2020 r. 09.00 – 16.15
    05.04.2020 r. 09.00 – 16.15
    18.04.2020 r. 09.00 – 16.15
    19.04.2020 r. 09.00 – 16.15
    09.05.2020r. 09.00 – 16.15
            10.05.2020r. 09.00 – 16.15
            23.05.2020r 09.00 – 16.15
           24.05.2020r 09.00 – 16.15
           20.06.2020r. 09.00 – 16.15
    21.06.2020r. 09.00 – 16.15

    Kursy dla uczniów realizowane w nowych pracowniach Centrum Gastronomicznym

    1 edycja  -2019/2020

    Lp. Nazwa kursu Termin realizacji Liczba uczestników
    1. Barman/kelner 01.06. – 25.06.2020 r. 14
    2. Barista 04.06. – 05.06.2020 r. 14
    3. Cukierniczy 13.06. – 14.06.2020 r. 14
    4. Sommelier 18.06.  – 19.06.2020 r. 14
    5. Aranżacja stołów 20.06. – 21.06.2020 r. 14
    6. Dekorowanie wyrobów cukierniczych 3, 4, 5. 07.2020 15
    7. Serwis specjalny
    8. Carving
    9. Kucharz