• Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych

    4 – letnie Technikum (po gimnazjum) 

    5 – letnie Technikum (po szkole podstawowej)

    Szkoła przygotowuje do wykonywania różnych zadań zawodowych, zarówno dotyczących planowania produkcji, jak i świadczenia usług żywieniowych konsumentom. Rynek usług gastronomicznych jest dynamiczny i będą się tworzyć nowe miejsca pracy dla technika żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharza. Dostępne są oferty pracy z kraju i za granicą. Osoba będąca z wykształcenia technikiem żywienia i usług gastronomicznych lub kucharzem  może także prowadzić własną firmę.

     

    WYBIERZ TĘ SZKOŁĘ  JEŚLI LUBISZ GOTOWAĆ I ZDROWO SIĘ ODŻYWIAĆ!

    Szkoła zawodowa szkołą pozytywnego wyboru!!!

    Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych
    w Żychlinie

    zaprasza do zdobycia zawodu:

    technik żywienia i usług gastronomicznych

     

    Szkoła przygotuje Cię do zdobycia kwalifikacji:

    Sporządzanie potraw i napojów

    Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

    Absolwenci szkoły i kursów mogą podejmować pracę w:

    restauracjach, hotelach, pensjonatach, domach wczasowych, firmach cateringowych w kraju i za granicą;

    • zakładach zbiorowego żywienia;
    • własnej firmie gastronomicznej.

    Absolwent po zdobyciu kwalifikacji  uzyska dyplom honorowany przez kraje Unii Europejskiej.

     

    Kurs  kwalifikacyjny jest dla Ciebie za darmo !!!