• Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych

    Szkoła przygotowuje do wykonywania różnych zadań zawodowych, zarówno dotyczących planowania produkcji, jak i świadczenia usług żywieniowych konsumentom. Rynek usług gastronomicznych jest dynamiczny i będą się tworzyć nowe miejsca pracy dla technika żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharza. Dostępne są oferty pracy z kraju i za granicą. Osoba będąca z wykształcenia technikiem żywienia i usług gastronomicznych lub kucharzem  może także prowadzić własną firmę.

     

    WYBIERZ TĘ SZKOŁĘ  JEŚLI LUBISZ GOTOWAĆ I ZDROWO SIĘ ODŻYWIAĆ!

    Szkoła zawodowa szkołą pozytywnego wyboru!!!

    Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych
    w Żychlinie

    zaprasza do zdobycia zawodu:

    • technik żywienia i usług gastronomicznych w 4 –letnim technikum
    • kucharz w 3 letniej zasadniczej szkole zawodowej

     

    Szkoła przygotuje Cię do zdobycia kwalifikacji:

    T.6. Sporządzanie potraw i napojów

    T.15.Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

    Absolwenci szkoły i kursów mogą podejmować pracę w:

    restauracjach, hotelach, pensjonatach, domach wczasowych, firmach cateringowych w kraju i za granicą;

    • zakładach zbiorowego żywienia;
    • własnej firmie gastronomicznej.

    Absolwent po zdobyciu kwalifikacji T.6. lubT.15.  uzyska dyplom honorowany przez kraje Unii Europejskiej.

     

    Kurs  kwalifikacyjny jest dla Ciebie za darmo !!!