• Zdrowe chrupanie na drugie śniadanie

    Uczennice kl. I TŻ częstowały uczniów i pracowników szkoły suszonymi krążkami jabłek, które przekazała nam firma PAULA z Kalisza. Akcja cieszyła się ogromnym powodzeniem.

    Intendentka stołówki szkolnej, pani Zyta Komicz, układając jadłospisy często uwzględnia CRISPY jako dodatek i urozmaicenie posiłków.

    Beztłuszczowe CRISPY to produkty na rynku polskim w formie suszonych plasterków z buraka, marchwi, pomidora i jabłka.
    Crispy, w przeciwieństwie do innych przekąsek nie zawierają tłuszczy, są niskokaloryczne, bezglutenowe, bogate w błonnik, bez konserwantów i polepszaczy smakowych. W wygodnym, opakowaniu, którego zawartość, w przypadku jabłkowego CRISPY jest równa wartości odżywczej dwóch świeżych jabłek.
    Produkty są naturalne i mogą być spożywane zamiast świeżych owoców i warzyw, co potwierdziły niezależne badania oraz przyznane certyfikaty. Badania kliniczne wykazały, że np. CRISPY z buraka działają ochronnie przy radioterapii nowotworów, hamują rozwój wielu z nich i podobnie jak burak są pomocne w leczeniu nadciśnienia, a także chorób układu krążenia.
    Mamy nadzieję, że przeprowadzona akcja zachęci wiele osób do „zdrowego chrupania”.