• Nasi uczniowie gotowali w hali „Rondo”

    1 grudnia 2013

    DSC_0439_720x405

     

     

    BRAWO,BRAWO!!!  Dla Klaudi Segiet, Patrycji Wroteckiej i Michała Zioło z klasy III TŻiGD za wspaniałą walkę podczas gotowania na żywo. Sporządzać potrawy na oczach, nie tylko jury, ale również szerokiej publiczności, wymaga i dużej odwagi i wysokich umiejętności, potwierdza Pani Elżbieta Sell, która wspierała mentalnie i praktycznie naszych uczniów. To pierwsza w naszym regionie taka rywalizacja, która wzbudziła bardzo duże zainteresowanie  podczas imprezy „Zdrowie to podstawa”, która odbyła się 30.11.2013r. w Koninie. Do zawodów zgłosiły się tylko dwie szkoły: Zespół Szkół Budowlanych i Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych. Gotowaniu towarzyszyły wielkie emocje, młodzież zmagała się z wielką tremą oraz czasem podczas sporządzania potraw. Nasza wspaniała trójka przygotowała dwie konkursowe potrawy: „andrzejkowe kuleczki” – zakąskę zimną z serem w roli głównej oraz „żychlińskie roladki” – zakąskę gorącą, w której należało wykorzystać mięso drobiowe. Klaudia, Patrycja i Michał swoje umiejętności kulinarne szlifowali nie tylko w szkole, ale również na praktyce w Turyngii, podczas stażu realizowanego w ramach projektu: „Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo” w ramach EFS-PROGRAM OERACYJNY KAPITAŁ LUDZKI. Chapeau bas przed Klaudią, Patrycją i Michałem.